
علت اصلی خنک نکردن کولر آبی چیست؟ خنک نکردن کولرهای آبی دو دلیل مهم دارد آسیب دیدگی داخلی که عملا با توجه به سیستم درونی کولر میتوان آن را عیب یابی کرد و آسیب دیدگی خارجی که به سیستم داخلی کولر مربوط نمیشود و باید محیط اطراف آن را چک کرد تا علت اصلی خنک نکردن کولر آبی را متوجه شد.
با پارسا سرویس همراه باشید تا به صورت کامل با دلایل خنک نکردن کولرهای آبی آشنا شوید .
چرا کولر آبی خنک نمیکند؟
مکانیزم خنک سازی باد کولرهای آبی به دلیل تبخیر است.
زمانی که آب به واسطه ی واتر پمپ به سیستم کولر وارد میشود طی فرآیندی تبخیر شده و باعث خنک شدن باد آن میشود.
بحث اصلی ما علت اصلی خنک نکردن کولر آبی است که دو دلیل متفاوت داخلی و خارجی دارد.
-
عوامل داخلی
-
سیستم الکترومکانیکی:
یکی از مهم ترین قسمتهای هر کولر آبی بخش الکترومکانیکی آن میباشد و چناچه اختلال در سیستم آن به وجود آید کارایی سیستم برابر صفر میشود.
موتور کولر قسمت اصلی سیستم الکترومکانیکی است و در صورتی که اختلال در موتور یا پرههای فن کولر به وجود آمده باشد باعث میشود که بهره برداری کمتری داشته باشد و سیستم سرمایشی کارایی لازم را نداشته باشد.
علت اصلی خنک نکردن کولر آبی
2.پوسیدگی، افتادگی یا رسوب گیری واسط تبخیری:
یکی دیگر از عوامل داخلی خنک نبودن باد کولرهای آبی پوشالهای آنهاست.
پوشال ساخته شده از چوب است و چوب با برخورد با آب پوسیده، افتاده و یا رسوب میگیرد و همین امر باعث کاهش عمل تبخیر و خنک نمودن هوای کولر میشود.
همچنین عواملی دیگر مانند نفوذ ریز گردها و آلودگی هوا که باعث رسوب گیری پوشالها میشود و از نفوذ آب به درون آنها جلوگیری میکند.
علت اصلی خنک نکردن کولر آبی
3.آبرسانی:
یکی دیگر از عوامل خنک شدن باد کولر، آبرسانی آن میباشد.
که تبخیر آب باعث خنک شدن باد کولر آبی میشود و اصلی ترین دلیل نام گذاری کولرهای آبی همین امر است که با استفاده از آب باد آن خنک میشود.
بنابراین عواملی مانند تنظیم نبودن شناور آب، قطع بودن شیر فلکه، عملکرد نادرست واتر پمپ و … باعث کاهش عملکرد خنک سازی بواسطه ی کولر میشود.
راهکارهایی جهت بر طرف نمودن اختلالات فوق چک کردن سیستم آبرسانی مثل واتر پمپ، فلوتر، توزیع کننده و…. میباشد و در صورت بروز مشکل برطرف نمودن آن مشکلات میباشد.
علت اصلی خنک نکردن کولر آبی
-
عوامل خارجی
-
درجه حرارت:
کولرهای آبی وابسته به میزان درجه حرارت هوای محیط را خنک میکنند.
همچنین کولرهای آبی در دمای بالاتر از 40 تا 50 درجه سانتیگراد جوابگو نیستند و نمیتوانند به میزان لازم محیط را خنک کنند.
راهکارهایی جهت بر طرف نمودن این مشکل این است که یخ به آب داخل کولر اضافه کرد،از سایبان استفاده کرد و همچنین به جای پوشال از پدهای خنک کننده سلولزی استفاده کرد. -
رطوبت:
رطوبت نیز یکی از دلایل کاهش عملکرد خنک نمودن کولر آبی است.
چرا که رطوبت بالا باعث میشود تبخیر، مقدار انتقال حرارت و جریان هوای ورودی به کولر کاهش یافته و باعث به وجود آمدن ضعف در عملکرد کولر آبی میشود. -
جریان هوا:
اکثر ما بر این باوریم که با بستن در و پنجره عملکرد خنک سازی افزایش میابد در صورتی که کاملا این تصور اشتباه است و بهتر است که وقتی که کولر کار میکند با هوای بیرون گردش داشته باشد تا هوای خشک و خنکی داشته باشد.
اگر این هوا در یک محیط بسته قرار گیرد به دلیل مرطوب بودن آن باعث کاهش خنک شدن و به طور عامیانه باعث دم کردن محیط میشود.
چرا کولر آبی باد گرم میزند
از جمله دلایلی که باعث گرم شدن باد کولر آبی میشود گرم بودن محیطی است که کولر آبی در آن محل قرار گرفته شده است که میتوان با استفاده از انداختن یخ به درون آن اندکی محیط را خنک تر کرد یا استفاده از سایه بان جهت خنک نگه داشتن محیط کولر که در نتیجه بتواند باد خنکی را تولید کند.
از دیگر مسائلی که باعث کاهش عملکرد کولر میشود استفاده از آن در محیط بسته میباشد چرا که باد کولر خود مرطوب است و اگر در یک محیط بسته باشد باعث دم کردن محیط شده و باعث میشود که باد آن گرم شود.
از دیگر مسائل میتواند قطع شدن آب یا نرسیدن آب به پوشالهای آن باشد که باید با تعویض پوشالها یا برطرف کردن مشکل قطعی آب آن را برطرف نمود.
نکات مهم برای خنک تر کردن باد کولر آبی
با رسیدن روزهای گرم تابستان ما نیاز به محیط خنک جهت رفاه منزل و محیط کاری خود داریم که ما در ادامه روشهایی جهت خنک تر نمودن باد کولرهای آبی به شما ارائه خواهیم داد.
علت اصلی خنک نکردن کولر آبی
روشهای مختلفی جهت خنک تر نمودن محل وجود دارد که پارسا سرویس جهت ارائه آنها به شما در تلاش است از جمله روشهایی مانند:
- استفاده از سایبان روی کولر علاوه بر محافظت از کولر در برابر نور آفتاب باعث میشود که باد خنک تری تولید کند.
- بهتر است قبل از روشن نمودن کولر پمپ آن را 15 دقیقه قبل روشن کنید تا پوشالهای آن خیس شده و زمانی که پوشالها خیس شوند باد خنک تر میشود.
- تعویض پوشالهای کولر آبی هر ساله باعث خنک تر شدن باد کولر میشود.
- زمانی که میخواهید کولر خود را نصب کنید بهتر است از کوتاه ترین کانالها برای ارتباط آن استفاده کنید چرا که باعث میشود سریع تر باد به محیط برسد و باد کولر گرم نشود.
- بهتر است قبل از راه اندازی کولر داخل کولر را شسته زیرا باعث هوادهی بهتر آن میشود و در عملکرد آن تاثیر بسزایی دارد.
- هم راستا بودن کانال با دریچه کولر، این امکان وجود دارد که با تکان خوردن موتور کولر، کولر اندکی جابه جا شود و باد آن هدر رود بهتر است در هنگام راه اندازی آن به این امر هم توجه شود.
- قبل از راه اندازی کولر بهتر است که به موتور آن نیز توجه شود و آن را روغن کاری کنند چرا که یک قسمت حساس از کولر است وتوجه به آن ضروری است.
مزایا و معایب کولر آبی
کولرهای آبی مانند سایر وسایل مزایا و معایبی دارند که در ادامه در پارسا سرویس شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
-
مزایا
- قیمت مناسب نسبت به سایر سیستمهای سرمایشی(کولرهای گازی، فن کویلها، اسپلیتها و …)
- نصب و راه اندازی سریع و آسان
- تعمیر و نگه داری سهل و آسان
- بازدهی سرمایشی بالا
- مصرف برق پایین
-
معایب
- دو حالت بیشتر ندارد دور تند و دور کند و نمیتوان حالت ایده آل برای آن تنظیم کرد.
- مصرف بالای آب
- پوشالهای آلوده که عوامل بیرونی مانند آلودگی هوا باعث این اتفاق میشود باعث میشود که آلودگیها را همراه باد درون محیط منزل یا محیط کار شما ببرد.
در مکانهایی که آلودگی هوا بیشتر است بهتر است که از این کولرها استفاده نشود. - یکی دیگر از معایب این کولرها در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن آنهاست که آلودگی هوا را به درون منزل یا محیط شما میبرد.
- استفاده از آب معمولی باعث رسوب گرفتن پوشالها، ایجاد زنگ زدگی، گرفتگی پمپ و …. میشود که باعث کاهش بازدهی کولر آبی میشود.
قیمت کولرهای آبی
در ابتدا تا انتهای مقاله ما شما را با مزایا و معایب و همچنین راههای افزایش بازدهی کولرهای آبی آشنا کردیم و شما میتوانید با استفاده از آنها به نتیجه ایده آل خود برسید و در صورت تمایل کولر آبی خریداری نمایید.
پارسا سرویس قادر به ارائه بهترین خدمات همچون سرویس،نصب و تعمیر انواع سیستمهای سرمایشی انواع مدلها ونوعهای مختلف میباشد میباشد .جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.